Bentlakásos idősek otthona, Berente

meghívásos tervpályázat, 2006. február

Cservenyák Eszter, Durbák Eszter, Kiss Ida, Kovács Gergely, Matúz Melinda,
Molnár Judit, Németh Tamás, Szabó P. Nándor, Suzanne E. Ernst-Zathureczky (s.e.e. designs),
Gyimóthy Zsuzsanna (KLIMASOL), Cservenyák Gábor (KLIMASOL)


Berekalji tavi csónakház, Szügy

engedélyezett terv, 2006. február

Kiss Ida, Kovács Gergely

8 csoportos óvoda, Jászberény

nyílt tervpályázat, 2006. február
rangsorolás nélküli díj, továbbtervezésre javasolt

Kiss Ida, Matúz Melinda, Németh Tamás, Szabó P. Nándor, Kamarás Bálint (TAAT),
Kovács Árpád (Új Irány Csoport), Tihanyi Dominika (Új Irány Csoport)

A város új, központi óvodája négy elavult óvoda épületét váltja ki, 200 óvodásnak ad helyet. Az óvoda nem "csomagmegőrző", hanem aktív cselekvési tér, ahol a család védőburkából kilépve megkezdődhet a tágabb közösségi életre való felkészülés. Az óvoda magja egy olyan közösségi tér, ahol nemcsak a gyerekek, de a szülők is találkozhatnak egymással, a város társadalmi életének meghatározó pontja. A helyi természeti erők (napsütés, termálvíz) hasznosítása révén az új óvoda korszerű és energiahatékony épület lesz.

Le Village

meghívásos nemzetközi tervpályázat, 2005. november
Forcalquier, Alpes de Haute Provence

Kamarás Bálint (TAAT), Kiss Ida, Kovács Gergely

A TAAT építész műterem Kft.-vel közösen készített pályamunka a francia "Le village" építési vállalat által kiírt meghívásos pályázatra. A pályázatra négy magyar, és három francia irodát hívtak meg. A feladat egy kb. 400 lakásból álló "falu" létrehozása volt. A megbízó igénye volt a hagyományos provanszi vernakuláris építészet hagyományainak ötvözése a mai igényekre adott válaszokkal.

europan8

nyílt, nemzetközi ötletpályázat, 2005. szeptember
Chiampo, Olaszország

Bajsz Edit, Cservenyák Eszter, Kiss Ida, Kovács Gergely,
Matúz Melinda, Molnár Judit, Németh Tamás, Szabó P. Nándor

... slopes above the town ... the question of the attitude ... different kinds of environment ... buildings and roads ... agricultural areas or quarries ... something that transforms existing landscape ... affected on a highly restrained measure by human activities ... a rural landcsape can be the most heterogenous ... a network of small built elements, spread in a partly agricultural, partly natural landscape ...

... external connections ... bypass road proposed ... development of the existing road network ... lateral approaches through the mountains ... internal connections ... connecting different parts of the settlement ... detach car traffic from bicycle and pedestrian routes ...

Szomszédok - workshop

Óbudai lakótelep
tutor: Eduardo Arroyo

Csaba Tímea, Kiss Ida, Mircea Munteanu, Sisak Tamás

"...a lakótelepekről való gondolkodás Magyarországon mindeddig egyoldalú volt, hiszen a diskurzus elsősorban az épületek műszaki, fizikai állapotára koncentrálódott. Ezzel a figyelem - és nagy részben a támogatásra nyerhető pályázati keret is - elkerülte a lakótelepi közterekben rejlő potenciált, aminek kihasználása a lakótelepek kietlenségén és negatív közmegítélésén jelentősen képes lenne változtatni. A kutatás egyik célja az, hogy a lakótelepekről a köztudatban élő imázs helyett a valósághoz közelebb álló képet fessen, és felhívja a figyelmet arra, hogy az imázs- és minőségváltáshoz a városfejlesztési programok, finanszírozási és szabályozási rendszerek stratégiaváltása is elkerülhetetlen..."
epiteszforum

Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola

nyílt tervpályázat, 2004. augusztus

Bajsz Edit, Cservenyák Eszter, Kiss Ida, Kovács Gergely, Matúz Melinda,
Molnár Judit, Németh Tamás, Szabó P. Nándor, Kamarás Bálint (TAAT)Orvosi rendelő és szolgálati lakás, Nógrádmarcal

engedélyezési terv, 2004. február

Kiss Ida, Matúz Melinda, Kamarás Bálint (TAAT)

Az épület tervezésekor az volt a célunk, hogy a község Polgármesteri Hivatala és Óvodája közé telepítendő új épülettel ne csak egy korszerű orvosi rendelőt alakítsunk ki, hanem megpróbáljunk a környék építészeti értékeire a ma építészetével reflektálni, egy olyan épületet tervezni amely illeszkedik a környezetéhez, és megmutatja, hogy lehetséges falusi környezetben is kortárs épületet tervezni.

150 férőhelyes idősek otthona, Győr

nyílt tervpályázat, 2004. február, megvétel

Kiss Ida, Németh Tamás, Szabó P. Nándor, Kamarás Bálint (TAAT)

Azok az emberek, akik itt élnek, nehezen közlekednek, esetleg már nem is szívesen hagyják el az épületet, így egy telken belül kell teljes értékű térélményeket, változatos tömegkapcsolatokat kialakítani. A bevilágíthatóság, a szomszédos épület szélessége és a szerkezeti rendszer is tíz-tizenkét méter széles tömegeket igényelt. A hat lakóegység kényelmes, kompakt kialakítása miatt három kétszintes tömegre bomlott az épület. A középso részen, az épületek csuklópontjaiban alakítottuk ki a közösségi tereket, itt kapcsolódnak egymáshoz a különbözo épületrészek, biztosítva az egységek többirányú megközelíthetőségét. A közösségi élet differenciált terei az épületek közötti - a bejárat mellett publikus és a szobák közötti privát - kertek terei.
epiteszforum